Pakiet zawiera:
- pobyt w pokoju dwuosobowym dla dwóch osób
- bogate śniadanie Noworoczne
- dozorowane miejsce parkingowe
- Internet Wi-fi
- możliwość korzystania z naszego 20-metrowego basenu wraz ze strefą Wellness
- Bal sylwestrowy dla dwóch osób, a w nim:
- staropolskie menu
- powitanie Gości miodem pitnym
- butelka wódki na parę
- kieliszek szampana na powitanie Nowego Roku
Zabawę poprowadzi DJ Robert Krajewski
Start godz. 20:00
PROMOCJA!
Istnieje możliwość wykupienia samego balu bez pokoju w promocyjnej cenie - 590zł za parę
Rezerwacji należy dokonać w recepcji hotelowej 24-366-56-88 lub mailowo recepcja@hotelczardasz.pl
Menu Sylwester - 2019/2020
„Na Dworze Szlacheckim”
Na powitanie:
- Staropolski miód pitny z „receptury Zagłoby”
Zakąski zimne:
- Szlachecki łosoś „Panny Zosieńki” w duecie miłosnym z tatarem warzywnym
- Carpaccio z kaczki z truskawkami podawane na sałacie rzymskiej, „które na stole Telimeny od święta gościło”
- Tatar ze śledzia z puree gruszkowym
- Półmisek obfitości mięs i pasztetów „Podkomorzego” podawany na winogronach
- Wachlarz drobiowy „Wielkiego Chana” z sosem tatarskim
- Sałatka Dworska
Starter:
- „Ptactwo Dworskie”, czyli Pierś z gęsi marynowana w winie z bukietem ziół polskich, podawana na sałatce z rukoli z sosem dyniowym
Zupa:
- Flaki wołowe po staropolsku
- Rosół z lubczykiem i kołdunami oraz marchewką „wedle przepisu Starościny”
Danie Główne serwowane :
„Polędwica Dziedzica” w cieście z borowikami podawana z wieżyczkami ziemniaczanymi z koperkiem w towarzystwie grillowanych pomidorów i cukinii
Deser:
- Lody waniliowe z sosem imbirowo- mandarynkowym z rambutanem i bitą śmietaną, „co je Tadeusz jada na zimowe słoty, by nabrał ochoty”
Podanie półmiskowe I
- „Okoń Sarmata” z czarnym pieprzem podawany z sosem szampańskim i szarpańcami ziemniaczanymi, oraz z mini marchewką glazurowaną w pomarańczach
Podanie półmiskowe II - po północy
- „Schab a’la Sobieski” pod zimową kołderką duszony w białym winie podawany z kluskami półfrancuskimi i z sałatką z owocami granatu
Podanie półmiskowe II -
- „Golonka Hrabiego” duszona w piwie i miodzie podawana na kapuście kiszonej, którą dzierlatki w beczce ugniatały, z ziemniakami po staropolsku
- Książęcy barszczyk rubinowy z pasztecikiem drożdżowym „w kuchni dworskiej wypiekanym”
Stół deserowy:
- Chruściki z cukrem pudrem waniliowym
- Ciasteczka deserowe
- Mini bezy z bita śmietaną i świeżymi owocami
Dodatki:
- Napoje zimne: woda mineralna podawana w dzbankach z cytryną i miętą, soki owocowe, napoje gazowane
- Kawa, herbata
- Pieczywo